Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Fredagstevne i Stavanger

Luftpistol etter jobb

Stavanger Pistolklubb arrangerer ofte luftpistolstevner på fredager. Ungdomsgruppa i Sola Pistolklubb hvor jeg er trener, satser på å delta på en del stevner fremover. For det er full satsing frem til NM i luftpistol som er 27 - 30 mars. Her skal vi prøve å få tatt flere medaljer med våre skyttere.

God stemning på Blåsenbog torg.


På grunn av sykdom så var det ikke så mange fra Sola pistolklubb som stilte denne gangen. Men Terje Strøm, Tobias Skaastad og Vilde Sunde stilte i U-16 og juniorklassen. I tillegg var Bjørn Berven-Hanssen også med i seniorklassen. Som vanlig satt gamle og erfarne skyttere på Blåsenborg torg som en kaller kaffekroken, og drøste om både nye og gamle dager. Lenger inne satt vi yngre og en spent trener. Familien Strøm stilte nesten med komplett heiegjeng for Terje.



Vilde og Tobias med fullt fokus


Hvordan gikk skytingen?

En skal vel egentlig si seg fornøyd med innsatsen til de yngste skytterne. Den eldste fra Sola Pistolklubb, Bjørn Berven-Hanssen fikk det ikke helt til. Uansett er det god trening mot NM.

Terge Strøm begynner å få en del mer erfaring, og teknikken blir bedre og bedre. Styrketreningen begynner nå og vise resultater. Han har blitt flinkere til å holde våpenet i ro.

Vilde Sunde skyter også helt ok. Men fikk ikke så mye poeng. Hun bruker for mye krefter, ved at hun holder våpenet opp og sikter opp mot 17 sekunder på det lengste. Da forsvinner fokus og konsentrasjon, når hjernene skriker etter mer oksygen. Hånden bli urolig, når musklene også vil ha mer oksygen.  Når hun avleverer skuddet på 8 - 10 sekunder skyter hun meget godt. Så hun må bare få opp tempoet.

Tobias Skaarstad har virkelig fått til god skyting. Han hadde flere 94 serier, men også en del dårligere serier som skyldes ett eller to dårlige skudd. Men snittet av samlingene er meget bra. Det sies at Tobias skyter med ett lånt klubbvåpen Steyr SP2, da hans Walther LP 400 er sendt til fabrikken for reprasjon og modifikasjon. Det begynte som mange andre Walther LP 400 og lekke luft i fra selve mekanismen. Så med tanke på at han skyter med et "ukjent" våpen, med standard skjefte, så må en si at 543 var et meget godt resultat i dag.
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *