Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Norgeseliten samlet i Bærum

Vurderingsstevne EM luftpistol 2020.
I helgen 6 - 8 desember var Norges beste luftpistol skyttere samlet på Kolsås. Bærum pistolklubb arrangerte vurderingsevne for EM i luftpistol 2020.

Sola Pistolklubb godt representert. 
Fra Sola Pistolklubb var vi 6 personer som reiste bort fredag. Det var Runar Magnussen, Sun Bore, Ane Bjørkås Torgersen, Ragnar Torgersen og jeg som trener for Ane og Tobias. Vi hadde en lang kjøretur til Bærum, og var på plass litt forsinket, da vi ikke visste at skytebanen var i kjelleren på Kolsås senter. Men vi fant frem kl. 18.10 i god tid, da første konkurranse startet kl. 19.00. Her ble vi tatt imot av hyggelige arrangører ved Pål og Ove. Siden jeg hadde bursdag denne dagen, ble jeg utfordret til å skyte. Og fikk låne våpen av Bærum Pistolklubb. Takk for lånet 😀. I tillegg vanket det en del gratulasjoner og klemmer fra andre skyttere.



Bærum Pistolklubb har mange dyktige skyttere, og ikke minst Pål Hembre som har ca. 150 titler som Norgesmester! Og deres nye talenter Ole Harald Aas, brødrene Mattis og Ludvik Hembre. Lillebror Tim Leo Hembre er også et kommende talent. Banen med 15 standplasser har gode lysforhold og bra oppholdsrom. Det er dog noe trangt med plass på standplass bak skytterne. Så en kan ikke se skytterne, men det er god resultatservice via skjermer i oppholdsrommet.




Skytingen denne kvelden var sånn passe for alle fra Sola Pistolklubb. For de yngste Ane og Tobias var nok slitne av den lange kjøreturen. Men det er noe en må lære å leve med. Juniorene (Egentlig ungdommer) Ane fikk 528, Tobias 540
Senior Runar fikk 550.
I Klassen SH1 fikk Sun 520. Hun slet med at skytebenken var høy og at rullestolen var for lav i forhold til benken. Så hun fikk ikke slappet av i armen. Så banen var ikke optimal for skyting i SH klassen, når en er avhengig av rullestol.
Ann Helen Aune skjøt meget bra på fredagen. Hun er junior og satte ny Norgesrekord med 564 poeng. Med den gode oppfølgingen det er fra foreldrene, og den positive holdningen fra disse og Ann Helen er dette en skytter som kommer til å gjøre det meget bra fremover! 

 Komplett resultatliste for fredagen er her. 
https://resultat.nif.no/Result/PrintAll/333677

Etter skyting var det bare for Tobias og jeg å finne hotellet. Vi bodde på Fornebu og de andre i Sandvika. Så etter å ha sjekket inn var det mat som var prioritert. Det ble en tidlig kveld. For det var ny skyting på lørdag og søndag også. 

Ny dag og nye rekorder! 
Lørdag begynte med en rolig morgen og en stor og god hotellfrokost. Tobias og Ane skulle ikke skyte før klokken 13.30. Det var fint med tanke på at det var 8 timer kjøring til Bærum dagen før. Vi begynte som vanlig med noen øvelser for oppvarming. Det består ofte av kasting av ball og en del tøying. I mangel på ball fant jeg ut at en enkeltmannspakke fungerte fint som "ball". Selv om ikke Ane var helt enig i dette. Men det fikk duge.






Ole Harald Aas satte ny Norgesrekord med 579 poeng. Tobias Skaarstad fikk 548 i Junior klassen og Ane Bjørkås Torgersen fikk 523 denne dagen. Begge tok seg godt inn til tross for noen dårlige skudd.
Resultatene finner du her. 
https://resultat.nif.no/Result/PrintAll/333698

Etter skyting ble det noen timer på Norges største kjøpesenter, Sandvika Storsenter og så en tidlig kveld på våre respektive hoteller. 

Litt kluss på søndagen
Søndagen våknet vi til 10 cm nysnø og pent vær. Vi skulle skyte siste runde kl. 10.00 og var på plass kl. 09.00. Vi var da klar for å få til en god siste konkurranse, for så og kunne kjøre hjem de 8 timene det tar fra Bærum til Tananger. 

Men det ble ikke som forventet. På bane 16 - 20 ble det arrangert viltmålstevne. Dette er konkurranse med luftrifle der en skyter på blinker som beveger seg på langs av banen. Tobias stod på standplass 12. Han ble ganske forvirret og overrasket da skytterne som skjøt viltmål gikk fremfor standplass og byttet blinker, uten at skytingen med pistol ble avbrutt. Han er godt opplært i sikkerhet og vet at en ikke skal røre våpen når noen er fremfor standplass. Det er sågar også brutt på reglementet. Han klaget på dette og fikk beskjed om at det var trygt og han måtte tåle dette. Jeg synes personlig at det er spesielt at en har viltmålstevne samtidig som det er vurderingsevne for EM.



Tobias ble forstyrret av dette og stoppet å skyte flere ganger når viltmålskytterne gikk fremfor stendplass. Han kom ut og klaget igjen, og jeg la da som trener inn skriftlig protest. Fikk da beskjed om at det ikke var en juri og det måtte de da opprette. Fikk da medhold og beskjed om at Tobias kunne skyte om igjen i neste lag. Men to minutter før dette skulle starte fikk han beskjed om at han da bare fikk fullføre de resterende skuddene og fikk ikke skyte på nytt som først ble sagt av jurien. Og som jeg fikk skriftlig svar på. Han måtte da bytte bane til bane 1 og fikk skyte nye prøveskudd og fullføre de resterende skuddene. Noe som ikke gikk så bra. Jeg stille spørsmål med prinsippet at det skal være like forhold for alle. For lag 1 fikk ikke forstyrrelser av viltmålskytterne. Men mest av alt at en tillater brudd på sikkerhetsregler som er helt klar på at det ikke skal foregå skyting når noen er fremfor standplass. Dette burde arrangøren og skyteleder visst.



Hvor var Norges Skytterforbund? 
Ellers var det flere som reagerte på dette. Men den store snakkisen var at det ikke var en eneste representant fra Norges Sytterforbund tilstede på vurdeingstevne for EM i luftpistol 2020. Praten gikk også mye om manglende satsing på pistol fra Norges Skytterforbund. En satser kun på rifle for tiden siden de gjør det så bra internasjonalt. Men hvordan skal en få gode pistolskyttere når det ikke er noen satsing? At det ikke var noen fra Skytterforbundet tilstede forsterket bare den frustrasjonen blandt skytterne.



Oppsummering 
Helgen var en lang men lærerik helg, med hyggelige og gode skytter venner. Utenom sikkerhetstabben på søndag var det et bra arrangement fra Bærum Pistolklubb sin side. Ane og Tobias hadde hatt det gøy, selv om de ikke var helt fornøyd med skytingen. Men begge skjøt opp mot personlig rekord på dette stevnet hvor det var mye press på dem. Vi ser det som god trening til NM i luftpistol i slutten av mars 2020.









Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *