Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Normacup del 2

I kveld var det nok en gang Normacup.

Normacup er konkurranse hvor en måler seg med andre skyttere i samme klasse på tvers av alle klubbene i landet. En skyter luftpistol og det er totalt 5 skytinger i egen klubb i løpet av høsten og vinteren. Vi har nå kommet til runde 2 av 5.
Spente foreldre og skyttere fulgte skytingen på storskjerm. 

Der var skyttere fra 8 år til 17 år som deltok på kveldens konkurranse. Til tross for at vi kun hadde 9 våpen tilgjengelig mot normalt 20, så gikk det meget bra. Takket være god hjelp fra Gudmund, Thomas, Sun, Ragnar og Børge. Og flere andre. Er en fryd å være trener når en har så god hjelp. Takk! 

Ungdomsgruppa

Skytterene i ungdomsgruppa til Sola Pistolklubb hadde ekstra trening etter Normacup i dag. Vi måtte gjøre noe med Ane, Kristoffer og Tobias sin teknikk i dag. De har begynt å stå og sikte leeenge. De holder gjerne 20 - 25 sekunder før de løsner skuddet. Tobias er den som står lengst. Kristoffer er den som er flinkest til å avbryte rutinen, og begynne på nytt. Og de vet at de skyter bedre om de øker tempoet og minsker siktetiden.

Tobias skjøt ikke så bra serier i Normacup i kveld. For han stod som sagt lenge og siktet. For å øke tempoet og endre på "uvanen" før det blir en godt innarbeidet vane og sikte lenge, så måtte vi ta i dette i dag. Når vi økte tempoet og minsket tiden på og sikte gikk han fra 88 serier til 95 poeng pr. serie.

Hvordan gjøre dette på en gøy måte? 

For å få de til å skyte raskere, så brukte jeg en timer. Den gir lydsignaler ved start, og teller ned og gir lyd når en skal stoppe. Så kan en sette inn antall sekunder pause og så hvor lenge en skal stå og sikte før den piper igjen. Jeg har satt den på 12 sekunder fra de får løfte våpen til skuddet MÅ være avfyrt. Så er det 30 sekunder til å lade våpen og ta en liten "pause" 
Skyttere i forskjellige klasser. 

Reuktatene kom med en gang. De ble overasket av at de måtte være såpass raske, og så selv at de skjøt mye bedre. 
Se reaksjonen i videoen her. (Gøy når treneren har rett) https://youtu.be/zefSbMFbbO0
(Videoen er blitt blokkert på grunn av det spilles musikk i bakgrunnen på banen. Dette vil bli rettet snart) 

For å gi de enda mere press så kjørte vi på med mye musikk og høy lyd. Slik at de akuratt hørte start og stopp signalet. En får da trent på flere ting samtidig. Redusert tid på å sikte, større fokus på konsentrasjon, og finaletrening. Dette ga iallefall resultater for Ane, Kristoffer og Tobias. Jeg prøvde etterpå å la de skyte noen skudd uten klokke som piper, og da var siktetiden redusert betraktelig da også. De må få det til uten lydsignaler som styrer skytingen.

Prøv det gjerne selv. Appen jeg brukte heter Interval Timer (Android) https://play.google.com/store/apps/details?id=cc.dreamspark.intervaltimer
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *