Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

juleavslutning med action

Pakkeskyting 2019

Som en avslutning før jul er det tradisjon å ha en pakkeskyting i Sola pistolklubb. Nei, vi skyter ikke på pakker for de som så for seg en pinjata som blir skutt i fillebiter. Men alle har med seg en pakke til en verdi av ca. 50 kroner og leverer inn denne i potten før skytingen. Men mer om det litt senere.


Selve skytingen er en skyte øvelse som heter Nevada Sweep. Her står en i en utgangsposisjon med våpenet ladet med 5 skudd, og pekende nedover i 45 grader. I det en hører signalet skal en løfte våpenet og skyte på fem mål. En begynner med ett skudd i hver fra venstre til høyre. Så skal en så gå tilbake igjen og skyte på de to første målene, men i motsatt rekkefølge. Det vil si at målet lengst til høyre kun skal skytes en gang. Alle andre to ganger. Vinneren er den som skyter på kortest tid og treffer alle målene. En får 5 sekunder tillegg for hvert mål en ikke treffer. 

Utjevning av fin og grov
For at en skal ha likere forhold mellom fin kaliber. 22 og grovere kaliber, så får de som skyter fin 5 sekunder tillegg. Så en starter da med 5 sekunder på klokka. Skyter noen med grov bedre enn 5 sekunder, så har en allerede slått de som skyter med fin før de i det hele tatt har skutt ett eneste skudd. Så kaliber. 32 er jo perfekt. Men noen skyter. 45 og noen skyter revolver. Alt for å ha det gøy.en får tre forsøk, og beste tiden er gjeldende. 


HVEM vant? 
Se videoen ved å trykke på linken nederst, så ser du de fleste deltakerne i aksjon og vinneren til slutt. Vinneren får velge pakke først og så fortsetter en til alle har fått pakke. https://youtu.be/hlO-tFLWq-k
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *