Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

T-96 hva er dette?

Ny konkurranse. Hvordan er dette?

I dag var der på tide å prøve ut skyte programmet T-96. Det er om få dager en offisiell øvelse innen pistolskyting i Norge. Derfor var det en fin anledning til å prøve det ut med våre yngre skyttere. 
Blinken består av 5 delblinker med innersone. 

Selve programmet 
T-96 skytes på bane, eller utendørs. En har en fast standplass og flytter blinkende lenger og lenger fra standplass. En begynner på 11 meter. Selve blinken er 5 "skiskytterblinker" som er satt opp som en femmer på terningen. Blinken har også en innersone. En skyter 6 skudd i hver serie. 
En får ett poeng for treff, ett poeng for hver blink, og ett "ekstra" poeng for hvert skudd i innersone. Så på en 6 skudd serie kan en få maksimalt 17 poeng. (6 treff + 5 blinker + 6 innertreff) 

Enkel oversikt over skyte avstand, skytestilling og skytetid. 

Det er feltkommandoer som er gjeldende. En får beskjed om å fylle opp magasin/tønne med 6 patroner. Og så leser en opp øvelsen som på første skyti G er stående fri, 150 sekunder skytetid. Når skyteleder ser at skytterne er klar kommer kommandoen "Er skytterne klar" etterfulgt av "Klar" Sier noen "Nei" så kommer klar etter 15 sekunder. (En god skyteleder skal klare å se når skytterne er klar) Etter "Klar" skal en få kommandoen "Ild" og en begynner å skyte øvelsen. Utgangsposisjonen før ild er våpenet i 45', og en løfter på "Ild" De siste 2 gjenstående sekundene av skytetiden kommanderes det "Staaaans" (Det er lov å skyte under stans, men når den slutter er skytetiden over)

Noen er raskt ferdig på 20 sekunder runden, mens andre bruker hele tiden. 

Hvordan var reaksjonen på det nye programmet? 

Skytingen i dag ble gjort av ferske skyttere. Både voksne og skyttere fra ungdomsgruppa til Sola Pistolklubb. Konklusjonen var at dette var gøy. Og jeg tror at mange likte det sosiale rundt dette. Spesielt når en skyter dette på pappskiver og anviser og går frem for hver serie. Jeg tror at en vil miste en del med det sosiale om en skyter dette på elektronikk. Så konkurransene bør være på papp, selv om en bruker ca. 2 timer på å bli ferdig med dette programmet. Dette vil nok få flere av feltskyttere til å trene på bane, og gjerne begynne å skyte mer bane program. For når en beveger blinkende på 15 m. og ikke minst 25 m., blir det lange hold på de små blinkende. Dette er meget god trening. Og diskusjonen om en skal sikte midt i blinken på alle avstander, eller sikte under på alle avstander, eller en kombinasjon er i gang. T-96 er engasjerende og noe jeg tror raskt vil bli populært i Norge. Men jeg håper som sagt at en skyter dette på papp, for ellers vil mye av det sosiale og konkurransen med spenningen forsvinne.

Så takk til oppfinnerene Jakob Kråkevik Odda PK har jobbet sammen med Odd Helge Almeland fra NOP-Voss for å få til denne nye øvelsen. Pådriverne har også vært ildsjeler i Haugesund Pistolklubb med breddeidrettskomiteen. Disse er Reidun Ann Støle, John Lothe, Jakob Kråkevik, Odd Helge Almeland og Asta Kvalbein.

Vil din klubb begynne med dette? 
Haugesund Pistolklubb V/ Reidun Ann Støle har blinker og skytekort til salgs. 
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *