Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Nyttårskruset Stavanger Pistolklubb

Godt oppmøte på tradisjonsstevnet

Stavanger Pistolklubb har i mange år, iallefall mer enn 30 år arrangert stevne lille nyttårsaften. Det såkalte nyttårskruset, som er vandrepokalen. Øvelsen det skytes i er luftpistol, og det foregår i skytehall en i Blåsenborg i Stavanger. 

Det var godt oppmøte, for allerede kl. 17.30 var det fullt lag med 9 skyttere. Så da var det bare å vente på neste lag. Det er jo positivt at det er to fulle lag en mandags kveld. For dessverre er det få som skyter luftpistol, og ikke minst få som deltar på luftpistol stevner. Luftpistol er meget god trening, og krever en del av skytteren. Kan det være årsaken til at det er få som er med på å skyte dette? 

Børge Henriksen, Aina Sandstøl (Sandnes Pistolklubb) , Tobias Skaarstad og Kristoffer Henriksen er fra Sola Pistolklubb. 

Sola Pistolklubb stilte med mange deltakere. 
Fra Sola Pistolklubb var det hele 6 deltakere som skjøt kveldens stevne. Av disse var det 3 ungdommer. Noe som lover godt for fremtiden. Ungdommene Kristoffer Henriksen, Ane Bjørkås Torgersen og Tobias Skaarstad valgt å skyte i sine ungdomsklasser U16. Ane og Tobias har som oftest skutt en klasse opp og dermed skutt 60 skudd i junior klassen. Men i dag skjøt de 40 skudd i h.h.t. klassen de egentlig tilhører.

Ane hadde en bra dag, men til tross for noen uheldige skudd, tangerte hun sin personlige rekord for 40 skudd på stevne med 349 poeng. Noe hun var fornøyd med. En ser en god utvikling og stabilitet på skytingen til Ane. 

Kristoffer hadde også en litt tung start på skytingen. Han var litt urolig og slet litt med å finne en god skytestilling. Han la også mye press på seg selv, da han vil mye, og er streng med seg selv. Etter litt pause  skytingen, der han fikk opp tempoet ble det nye bedre skyting. Her der en også positiv utvikling der Kristoffer viser at han vil mye, og blir enda bedre når han skyter med tempo. Så i fremtiden vil gode rutiner og verdifull erfaring gjøre han til en god skytter. Han endte på 327 poeng. 

Tobias hadde en tung dag. Han har gjort litt endringer på luftpistolen som han ikke er blitt fortrolig med enda. Bredere korn og litt annen vinkel på skjeftet. Dette gjorde nok sitt til at han bruker laaaang tid på å sikte, før han avfyrer skudd. Noen ganger står han og sikter i over 20 sekunder, og det fører nesten alltid til dårlige skudd. En klarer ikke fysisk å stå så lenge oppe med armen, konsentrere seg om sikter, og tro at en får avfyrt gode skudd. Her må vi nok Tobias jobbe med å avfyre skuddene raskere. Det viser seg alltid å gi gode resultater. Men kveldens stevne gir verdifull erfaring. Det er også kjekt å se at skyttere selv innser hva som kan bli bedre. Tobias fikk i kveld 353 poeng. Noe som er en del under hans egentlige nivå. Men én kan ille alltid skyte godt.


Det er inspirerende å bruke tid på og være trener for ungdommer som er hyggelige og som har en god tone mellom seg, og oss foreldre. Det lover god for fremtiden.


Resultatene vil dere finne her, så snart de er klar. https://wp.nif.no/PageTerminDetail.aspx?LinkId=326688
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *