Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Treningshelg med landslagstrener Uwe Knapp

Lokal treningshelg med landslagstreneren.
Denne helgen har vi nok en gang vært så heldig at vi har hatt besøk av vår dyktige landslagstrener og etter hvert gode venn Uwe Knapp. En mann som oser av kunnskap, og gjør hva han kan for å bygge opp nye unge fremtidige toppskyttere.
Fra v. Tobias Skaarstad, Kristoffer Helgøy Henriksen, Uwe Knapp, Even Akre (Hafrsfjord Pistolklubb), Ane Bjørkås Torgersen. 

Siden jeg traff Uwe for første gang det skulle være landslagssamling hos Sola Pistolklubb, har jeg likt den mannen, og hans filosofi. - Vi må bygge opp unge skyttere med en langsiktig plan, og sørge for at de også har det gøy på veien. Det er viktig, slik at vi ikke ender opp med å slite ut skytterne etter få år.

Ungdomsgruppa Sola Pistolklubb. 
Vi har en ungdomsgruppe der vi har samlet skyttere som vil satse litt på skyting, og gjerne ønsker å trene litt ekstra for å bli gode. Hvis de ønsker å gjøre det lille ekstra, så får de full oppbakking fra oss trenere, og styret i Sola Pistolklubb. Blant annet skal vi reise til NM med 8 av disse ungdommene, der klubben dekker mesteparten av kostnaden.

Derfor fikk de være med på lørdag der de fikk gode råd av landslagstreneren på hva som må til for å bli en god skytter. Det blir lange dager med skyting, men også pauser. Oppvarming og trening på gode rutiner er også en del av treningshverdagen. Og så får vi trenere og ny kunnskap om hvordan vi bør legge opp skytetrening, styrketrening og skyteteknikk for ungdommene slik at de skal bli best mulig. 

Nok mat og drikke er viktig under lange dager på skytebanen. 

De mer erfarne. 
Vi har noen skyttere som har litt mer erfaring enn resten av ungdommene, og disse har derfor kommet noe lengre. Derfor tåler de mer og lengre treningsøkter. De hadde derfor trening på søndag også, hvor fokuset var .22 skyting.
gutta trente silhuett, og Ane som eneste jente trente duell. 

Uwe satte dem sammen i treningsgrupper der de skulle veilede hverandre. Og dermed skal de ikke bare skyte, men se hva de andre gjør. Dermed blir en enda mer bevisst på å trene med kvalitet og ikke kvantitet. Mye dårlig trening lærer en ikke noe av! 

Service og vedlikehold på klubbvåpen. 
I og med at mange i ungdomsgruppa ikke har kjøpt egne luftpistoler, er de avhengig av å låne dette fra Sola Pistolklubb. Disse brukes ivrig av rekruttene, men vi har og prøvd å få "reservert" noen våpen til ungdommene. Slik at de skyter med det samme våpenet hver gang. Og dermed blir vant til avtrekk osv. som er litt forskjellig på forskjellige luftpistoler. En kan justere det til å bli temmelig like, men det er små forskjeller uansett.
Børge Henriksen og Ragnar Torgersen i dyp konsentrasjon med avtrekksjustering. 

Børge Henriksen med hjelp fra Ragnar Torgersen tok i dag søndag på seg jobben med å justere og optimalisere avtrekkene på over 20 av Sola Pistolklubb sine luftpistoler. Her gikk de grundig til verks med tilpassing og optimalisering av avtrekket. Ikke bare tyngden på avtrekket, hvor kravet er at en skal kunne løfte en vekt på 500 gram uten at avtrekket utløses, men også fortrykk, lengde på bevegelsen på avtrekket osv. Og her det mange muligheter for justering. Derfor er det viktig å begynne riktig, og sette seg inn i hvordan avtrekksmekanismen fungerer før en begir seg ut på dette. Men de klarte mesterlig å få gjennomført dette på alle klubbens luftpistoler. Som nå er i tipp topp teknisk stand etter at det og ble utført litt ekstra vedlikehold, som smøring av mekanikk og renhold av løp. 

Noen av klubbens luftpistoler venter på service og vedlikehold. 

Fornøyde men slitne skyttere. 
Etter en så lang helg der en må konsentrere seg for å prestere, var skytterne slitne søndag kveld. Energinivået ebber ut, til tross for vi fòrer dem med mat, drikke, vafler osv. underveis. Samt Browies fra søndagens bursdagsbarn Runar Magnussen. 
Runar Magnussen begynner å slite ut sin status som ungdom når han i dag ble 29 år. 

Landslagstrener Uwe Knapp jobber på og gir mye av seg selv til skytterne. Han balanserer det på en fin måte mellom oppgaver og trening, samt teknikk for skytterne, og jobber med personlig tilpassing av grepet på pistolene til skytterne. Samt svarer på spørsmål fra oss trenere på hva vi skal ha fokus på for den enkelte fremover. Men etter en slik helg slutter det ikke med det. Nei, Uwe filmer hver skytter og bruker mye tid på analyse i ettertid, og har også online digitale videotreninger med den enkelte skytter. Rett og slett imponerende. Takk for nok en god helg i Sola Pistolklubb, Uwe, Ragnar og Børge. Samt alle skytterne som deltok. For et team vi er blitt 😃.
Tusen takk for nok et besøk og en god treningshelg Uwe. Du er unik! 

Uwe sliper og tilpasser skjeftet og grep til nok en skytter for å optimalisere det til den enkelte. 
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *