Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

7 dager, 5 stevner, 2 finaler

Hektisk uke med pistol
Siste uken har vært en uke med mye skyting. Forrige helg var det uttaket til landslaget luftpistol i Alfhallen hos Kisen MSL rett sør for Gardermoen. Begynte med å kjøre bort fredag morgen sammen med Børge Henriksen, mens ungdommene Tobias Skaarstad og Kristoffer Henriksen tok fly på ettermiddagen og ble plukket opp på Gardermoen av oss. Ragnar Torgersen og Ane Bjørkås Torgersen kjørte bort litt senere på dagen. Og vi møttes på Scandic hotel Gardermoen hvor vi og hadde en hyggelig kveld med landslagstrener Uwe Knapp. 

Tidlig opp for forberedelser. 
Ungdommene skulle skyte kl. 09.00 og ble derfor vekket kl. 06.30 hvor de da skulle ut å bevege seg litt for å vekke kroppen. Så var det raskt dusj og frokost kl. 07.00. Etter en god frokost var det 15 min kjøring til Alfhallen hvor vi begynte med forberedelser og oppvarming. Med tanke på smittevern og at det i Oslo området var høyt smittetrykk brukte vi som eneste skyttere munnbind. Andre skyttere var skremmende dårlig på å holde avstand osv. Så derfor er jeg glad for at vi hadde sikret oss selv med gode smittevernrutiner. 

Vi etablerte oss i en egen base, og pistolskytterne holdt iallefall god avstand til hverandre. 

2 stevner og 1 finale lørdag. 
Tobias, Kristoffer og Ane skyter alle i U16 til vanlig. Men her må de skyte en klasse opp i junior menn og junior kvinner. Kristoffer og Ane er for unge til å komme på landslaget, men er med for å vise at de kan klare det neste år, og ikke minst samle erfaring til NM som går på samme bane 13-15 november 2020.

Finalen for junior etter første innledende skyting ble vunnet av Erik Eknes. Han gjorde en fantastisk god finale. Finalepoengsummen var 3 poeng over gjeldende norgesrekord for senior. Men er dessverre ikke gyldig da det ikke var rekordberettiget stevne. Men det forteller sitt. 

Erik Eknes gratulere av Elena Hjeltne etter å ha knust senior Norgesrekorden i finale med 3 poeng. (Erik er fremdeles junior.) 

Tobias var litt sliten etter å ha vært syk 14 dager før. (Negativ koronstest, og avklaring av Lege at han var frisk før avreise.) Så han røk tidlig ut av finalen. Kristoffer og Ane gjorde det nye bedre med henholdsvis 3 og 5 plass. 

Det var en ny 60 skudd konkurranse noen timer etter finalen. Men da var det ikke finale etterpå. Så da var det godt å kunne forlate Skytehallen og komme seg ut å få spist en god middag før vi tok en tidlig kveld på et nesten helt tomt hotell. 

Børge Henriksen i ferd med å analysere resultatene etter siste finale. Han og Ragnar Torgersen er meget gode å ha med på tur. 

Søndag. 
Ungdommene fikk sove litt lenger da skytingen startet ikke før kl. 11.00. Så da møttes de kl. 08.00 for å foreta en liten løpetur sammen. God frokost og så forberedelser og oppvarming på banen. Her har vi et etablert program som vi bruker og som også inneholder en stram tidslinje med konkrete steg og øvelser mot konkurranse start. Oppvarmingen er blandt annet tilpasset og laget av en PT for at vi skal unngå belastningsskader. 
Finalen søndag ble skutt sammen med SH klassen. Så junior og SH ble likestilt i samme finale. Har var det Tobias som vant finalen etter meget god skyting. Han var 1,2 poeng bedre enn beste senior finale på søndagen med 234,5 poeng. Dette er 0.9 poeng bak norgesrekorden for senior! Noe som er meget bra. Kristoffer og Ane fikk 5 og 4 plass i finalen. 
Smittevern ble iallefall ivaretatt av gruppen fra Sola Pistolklubb. 

Så var det bare å sette seg i bilene og kjøre hjemover. Etter en veldig lang, men kjekk skytehelg. Hvem som kommer på landslaget blir annonsert 15.10. 2020. 
Tobias Skaarstad, Kristoffer Helgøy Henriksen og Ane Bjørkås Torgersen fra Sola Pistolklubb før siste finale. 

Treninger og stevner i uken. 
Mandag fikk Ane, Kristoffer og Tobias fri fra skytingen. Men noen av dem var med og hjelpe til på rekrutteringsskytingen for de mellom 10 - 18 år. Da får de lære bort en del av det de har lært og erfart siste året. 

Onsdag ble det vanlig trening hvor vi hadde litt trening på luftpistol, samt en økt med styrketrening. Vi følger treningsprogram vi har fått utviklet av innleid PT. (Personlig trener) Takk Andrea. 

Styrketrening er nå fast innslag på treninger for ungdomsgruppa til Sola Pistolklubb. Tobias Skaarstad og Johanne Nilsen. 

Torsdag var det duket for luftpistolstevne i Stavanger pistolklubb, og ungdomsgruppa tok beslag på alle de 9 første plassene på første laget. 6 av skytterne skulle skyte sitt første stevne, og var nok litt nervøse. Men de gjorde en meget god innsats. Som trener er jeg meget fornøyd med at flere skyter meget godt opp mot ditt beste på sitt første stevne. Det er viktig å få gitt dem en positiv opplevelse, og de ga alle uttrykk for at de var fornøyd. Samme gjengen skal også reise sammen til NM luftpistol i november. 
Noen av ungdommene i Sola Pistolklubb. 
Fikk ikke tid til å ta bilder på stevnet da jeg var alene med 9 skyttere, hvor 6 skjøt sitt første stevne. 

Kretsmesterskap NAIS. 
I dag,lørdag, var det klart for KM NAIS. Her skyter en på en duellskive på 25 meter. KM var i grov og fin. Ungdommer får kun lov å skyte fin. (kaliber. 22)
Tobias var eneste deltaker fra Sola Pistolklubb sine ungdommer. Even Aakre fra Hafrsfjord var og med. Han er litt med på våre treninger med luftpistol frem mot NM luftpistol. 

Bra smitteverntiltak på Hå PK. Legg merke til smart oppmerking av 1x1m på gulvet. 

Tobias var litt stresset og ikke helt forberedt på å skyte på papp blinker og dermed hadde han heller ikke klokke på standplass som viste skytetidene. Første serie talte han ikke opp skuddene riktig og skjøt bare 4 skudd. Og dermed tapte han potensielt 10 poeng. Dermed var det Even fra Hafrsfjord Pistolklubb som ble kretsmester med 279 som er 1 poeng bak kretsrekorden i U16. Tobias fikk 273. 

Det har nå vært en lang uke med mye god skyting. 5 stevner, 2 finaler, 7 dager. Nå er det fri til mandag hvor treningen mot luft NM fortsetter. 

Resultatlisten finner dere her:
https://www.facebook.com/groups/493735650678473/permalink/3530949126957095/

Det var mange deltakere på KM i NAIS. 



Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *