Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Kretsmesterskap fripistol 50 meter

50 meter er langt!
Våre gode venner i Haugesund Pistolklubb var nok en gang arrangør av Kretsmesterskap fripistol 50 meter. De er den eneste klubben på denne siden av landet som har en innendørs 50 meter bane som er nødvendig for å kunne skyte denne krevende øvelsen. For 50 meter er langt, når diameteren på 10 poeng sonen er 5 cm.

Dere som er godkjente dommere vet at en skyter på den vanlige 1/2 meter presisjonsskiven som en normalt bruker på 25 meter. Når en skal sikte på den på 50 meter blir den meget liten. Det krever mye konsentrasjon, og god skyteteknikk. 
Blinken blir liten på 50 meter. De to største sorte feltene der fremme er ikke blinken. Den er enda mindre! Zoom inn og se. 

Fripistol eller vanlig pistol? 
Tidligere var fripistol en Olympisk øvelse. Den er nå fjernet fra programmet, og dermed er det ikke så mange som skyter denne øvelsen. De som gjør det skyter ofte med fripistol som er ett våpen der en av de få reglene er at det skal være åpne sikter, og at en skal lade med ett og ett skudd. Ellers er det krav til av skjeftet ikke skal støtte håndleddet. Utenom det er det ofte lengre løp for bedre presisjon og siktelinje. Samt lettere avtrekk slik at skuddet ikke påvirkes av dette. Og skjeftet som kapsler inn hele hånden. 

Mange av de som skyter fripistol kjøper ikke eget våpen til dette, men skyter med sin vanlige standard Finpistol. Dermed blir det vanskelig å oppnå høye poengsummer sammenlignet med de som skyter med fripistol. Det burde gjerne være en egen klasse for de som skyter med finpistol VS fripistol? (Kommenter gjerne din mening nedenfor.) 

Fripistol som er en stor fordel når en skal skyte på 50 meter. 

De eldste er best. 
Kretsmesterskapet viste at de eldste skytterne var de som var de beste denne gang. Leif Øverland var mesterskapets beste skytter med 508 poeng. Dette er og ny kretsrekord på 2A 50 m fripistol. Den gamle rekorden var 340 i V65 klassen. Heldigvis for undertegnede så skyter Leif Øverland i veteranklassen V65, slik at vi i Åpen klasse fikk en mulighet til å få medaljer også. La oss kalle den - For oss som skyter under 500 poeng. 😉
Her var det Marius Westgård som vant med 480 poeng. Fremfor Alf Jostein Dale og meg Geir Ove Skaarstad.

V55 ble vunnet av Bjørn Berven-Hanssen med 502 poeng.

 U16 ble vunnet av Tobias Skaarstad med 473 poeng. (Det er i ettertid kommet frem at det ikke kåres kretsmester i U16 men Junior. Men da blir nok det endret i ettertid siden ingen var påmeldt i junior.)

Lag ble vunnet av Sola Pistolklubb med Bjørn Berven-Hanssen, Tobias Skaarstad og Geir Ove Skaarstad. 
Konsentrasjonen på topp i 1.30 minutt som er tiden en har til å skyte 60 skudd. 
Share:

1 kommentar:

  1. Hei!
    Ser du bruker Eley bulk ammo, kamrer den fint i ditt våpen? Regner med at det er en Hammerli?

    SvarSlett

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *