Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Luftstevner Millimeterkampen

Når alt går galt. 


Skyttere er som dere sikkert visste hyggelige mennesker. Det hjelper veldig nå en som arrangør av stevne opplever svikt i flere av systemene for å avholde stevne som Millimeterkampen.

Formålet med stevnet Millimeterkampen er at både unge rekrutter, erfarne luftpistol skyttere og de som sjeldent skyter luftpistol skal kunne møtes på samme stevnet. Og ved å holde stevne over to dager, får en også litt ekstra spenning ved å legge sammen resultater fra begge dagene. Men før en kommer så langt må en få på plass det en trenger før stevnet. 
Sun har full kontroll i sekretariatet. Uvurderlig hjelp i dag. 

For å være godt forberedt så gikk jeg på banen dagen før for å gjøre klart. Sette opp skivene, støvsuge tepper, vaske gulv, toaletter og sensorer i elektroniske skiver. Den flotte banen til Sola Pistolklubb må da vise seg frem fra sin beste side. Så derfor bruker vi selvfølgelig rød løper. Alle skal føle seg velkommen og godt mottatt i klubben vår. 
Skytterne ønskes velkommen på rød løper. 

På dag 1 av stevnet, lørdag 23.11.19 så var jeg på plass en time før. Finner frem våpen til rekruttene og får satt på plass nye sikteblinker i skivene. Stevnet skulle begynne kl. 09.00 så da burde det holde i massevis med tid. En halvtime før begynte deltakerne å komme. Registrering og avtrekkskontroll blir utført mens vi starter opp Megalink systemet for å importere data med påmelding fra Min Idrett. 

Da begynner problemene. Vi får ikke importert filene skikkelig. Får feilmeldinger. Sun Bore er heldigvis tilstede og kan hjelpe. Etter en del forsøk må vi gi opp. Så derfor begynner vi å legge inn skyttere manuelt. Siden ikke alle skyttere har meldt seg inn i rett klasse må vi tilpasse dette så godt vi kan. Etter dette får vi ikke kontakt med skive 11 - 20. Det vi si halvparten. Vi resetter, sjekker ledninger osv. Prøver å åpne Megalink igjen, men får ikke kontakt med skivene. Så skjer det utrolige. Bluescreen på datamaskinen. Og den vil ikke starte igjen. Og klokka er da 09.15. Femten minutter forsinket og full krise! 
Ikke lett å få til stevne når datamaskinen som styrer resultatene svikter. 

Vi må improvisere
Etter 30 minutter må vi gi opp. Vi bestemmer oss derfor å skyte i treningsmodus og så notere ned resultatene til slutt. Stevnet må begynne. Derfor samler vi troppene med Ragnar og Børge sin hjelp får vi stilt den enkelte standplass i rett modus på en og en mo itor. Vi informerer skytterne og får satt i gang 15 minutter prøvetid. 

Da kommer Runar. Han begynner å se på datamaskinen som vi har fått startet opp, men som ikke vil starte skikkelig. Runar laster ned noen oppdateringer, og så får vi startet den skikkelig. Får kontakt med skivene og får etter prøvetiden er ferdig satt i gang Megalink, og logging av resultatene. Stevnet kan begynne selv om klokken på monitor ikke stemmer. 
Som takk for tålmodigheten fikk skytterne gratis vaffel etter skytingen. 

Så takk til tolmodige skyttere i dag. Det er ikke lett når teknikken svikter. Hva som gikk galt har vi ikke funnet ut av. Men det meste er iallefall forberedt til i morgen søndag. Så satser vi på at det går bra i morgen. 

Takk til Sun, Ragnar, Ragnhild, Brit Marie, Børge, Runar, Bjørn og alle andre som var med og hjalp i dag. Uten dere hadde det ikke gått bra i dag! 


Tobias Skaarstad satte ny personlig rekord i dag med 553 poeng. Da ble det vaffel i premie. 

Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *