Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Frustrasjon

Kvalitet er ikke alltid kvalitet

For å kunne skyte trenger en selvfølgelig våpen. Og for ungdommer og andre er gjerne en luftpistol noe en kjøper. Dette for at det ikke krever noen bane for å skyte. En kan gjerne skyte hjemme i kjelleren, og dermed trene når det passer. I tillegg er også de løpende utgiftene på luftpistoler mye rimeligere med tanke på ammunisjon. Og en vet også at trening med luftpistol gir kjempegod trening for å lære presisjons skyting. Det er vanskeligere å skyte godt med luftpistol enn med .22 på 25 meters bane.



Moderne luftpistoler drives av trykkluft, som er på en trykkluftsbeholder med høyt trykk. Det vanligste er 200 bar, som gir nok energi til å kunne skyte ca. 150 - 250 skudd før de må fylles med trykkluft igjen. Det gjør det lett og praktisk, samt en slipper vibrasjoner og forsinkelser fra en fjærmekanisme. Kjøper en ny luftpistol av beste kvalitet, så koster den typisk 20.000,- kroner. Dette er mye penger, men da har man våpen i mange år,. Eneste man må gjøre er å bytte trykkluftbeholder hvert 10 år. Dette på grunn av sikkerheten, siden de inneholder MYE energi når de er trykket med 200 bar med luft.

Det er meget frustrerende når våpen som er skutt under 5.000 skudd begynner å feile. Tobias har tatt over min 4 år gamle Walther LP400 luftpistol og den har nå begynt å lekke luft. Jeg kjenner til at det er flere eiere og klubber som bruker disse, som opplever problemer med dette. Og det finnes flere som sliter med dette. Et lite søk på internnettforum så dukker det opp flere som har samme problem.  Det er meget frustrerende at et våpen som er 4 år gammelt, og som ikke har skutt mer enn 4.000 skudd begynner å feile totalt. Når det leker ut luft som gjør at en ikke kan bruke det som det skal.

Så nå blir det spennende å høre hva fabrikken i Tyskland har å komme med, da de er blitt kontaktet og har fått fremlagt problemet. En ting er sikkert, det er utrolig frustrerende når nesten ubrukte våpen svikter. Det er gjerne grunnen til at de nå har kommet med en ny modell LP500?

PS. Har noen gode råd på hvordan jeg kan fikse dette problemet, raskt og midlertidig, kommenter gjerne nedenfor.
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *