Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Ikke la ungdommen jakte poeng!

Varier treningen.


Ikke la ungdommene jakte poeng!
Det blir ofte lett å fokusere på poeng og resultater på treningen. De fleste vil jo skyte flere og flere poeng for hver trening. Det kan være en dårlig treningsøkt å la unge skyttere hele tiden skyte 40 eller 60 skudd i jakten på nye personlige rekorder. Da gjelder det å finne øvelser som kan gi god trening, variasjon og som ungdommen synes er gøy!



Det er flere gode øvelser som en kan bruke for å oppnå dette. I dag benyttet jeg meg av flere i kombinasjon og det ble da en variert treningsøkt. Noe som gir god trening for flere momenter innen skyting.

Vi begynner alltid med 10 minutter oppvarmingsøvelser av forskjellig grad.
Dette for å lære unge skyttere gode vaner tidlig med tanke på belastningsskader.


For å trene på sikter ble de i dag møtt med en ny sikte blink som de ikke hadde sett før. Rett og slett en 5 mm tykk vannrett strek. Her vil en da lære å holde våpenet rett og lettere se om siktet ikke er korrekt. En skal da ha streken i toppen av kornet og skuret.
Å finne en god grunnstilling er også viktig. Så å kombinere sikte linken "Streken" med dette så kan en da finne skytestilling, komme til ro, og avgi ett korrekt skudd. Så går man bort fra standplass og en liten tur på 30 sekunder. En må da roe seg ned, finne skytestilling en igjen og avgi korrekt skudd mot "Streken" Her må en forvente at skytteren bruker 30 minutter på å avgi de 30 skuddene. Om en er nøye på å roe seg ned og finne skytestilling.

For å avslutte med noe gøy, pleier vi å avslutte de fleste treninger med Chicago. Jeg får spørsmål på hver eneste trening om vi ikke kan skyte Chicago før vi gir oss for kvelden. I dag fikk Ane og Tobias styre denne konkurransen. Det er viktig å gi skytterne ansvar. Se video for mer om Chicago og regler.


Prøv gjerne disse øvelsene på dine treninger. Det blir god trening og bygger lag og setter ikke press på poeng på trening. 

Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *