Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Kretsmesterskap fin & grovpistol 2019

I dag våknet vi til en nydelig dag i Rogaland. Sol, vindstille og 13 grader. Og det beste av alt var at vi skulle reise til Haugesund og skyte Kretsmesterskap i dag.
Fantastisk høstvær i Haugesund


På Mortavika møtte Tobias og jeg familien Bjørkås Torgersen. Ane og Ragnar skulle skyte, mens Randi og Marte var med som supportere. Det er ikke ofte vi har stevner på bortebane der vi har med supportere. 💪😃 Og på fergen ble vi heiet på av hylende alarmer og bilhorn på fergen. Vi tar med oss alle positive inntrykk vi kan få med oss. 🙉


Den flotte banen Kuleisen
til Haugesund Pistolklubb var arena for årets kretsmesterskap i fin og grovpistol. Selve konkurransen skytes med .22 pistol (Fin) og .32 pistol (Grov) på 25 meters avstand. Første del av programmet er presisjonsdelen som består av 6 serier à 5 skudd som skytes på 5 minutter i eget tempo. Dette skytes på en såkalt 1/2 meter presisjonsskive. 

Konsentrasjon i pausene mellom seriene




Del to består av 6 duellserier à 5 skudd. Her er blinken noe større, men skytetiden er betydelig kortere. En har automatisk start og stopp imellom skuddene ved hjelp av grønne og røde lys. Der grønt lys betyr skyt. I duell er det rødt lys i 7 sekunder og grønt lys i 3 sekunder. På denne tiden skal en løfte armen fra minimum 45`vinkel og avgi skuddet. Og armen må ned igjen mellom hver gang.
I begge delene får en lade kommando og har da 60 sekunder på seg til å lade magasin og være klar til øvelsene starter. Så står man og venter på grønt lys i utgangsposisjonen.

I Haugesund er det alltid blide og dyktige Gunnar Orthe som var skyteleder. Til tross for litt tekniske utfordringer ble mesterskapet gjennomført på en mesterlig måte. Kuleisen pistolbane er en flott skytebane med 15 standplasser på 25 meter, og en av de få innendørs med 50 meter skytebanene til fripistol. Så uansett nivå er det verdt å ta seg turen for å skyte konkurranser der.

Hvordan gikk det da i konkurransen?
Ane var fornøyd, mens Tobias var skuffet over prestasjonen sin i dag. Trener Geir Ove og hjelpetrener Ragnar var også fornøyd med innsatsen. Fokuset på ungdommene i dag, var at de skulle få klare seg selv, uten mye innvendinger av meg som trener. Så skal vi ha en individuell evaluering av hvordan det gikk, hva som var bra, og hva som kan bli bedre som en til en samtaler på mandag. Da har en fått konkurransen litt på avstand, og kan få en god evaluering. Kan røpe at det ble noen medaljer på noen av skytterne fra Sola Pistolklubb.

Du finner de offesielle resultatene her: https://wp.nif.no/PageTerminDetail.aspx?LinkId=327499

Vil du besøke Kuleisen enten for curlig eller skyting finner du mer info om dette her: https://kuleisen.no/

Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *