Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Korona C-19 bekjempelse

Korona C-19 bekjempelse

Forslag til trening hjemme

Siden alle idrettsanlegg inkludert godkjente skytebaner tilhørende pistolklubber nå er stengt, er det viktig å holde treningen ved like. Ikke bare for treningen sin skyld, men også for å gjøre andre ting enn å bruke tiden på internet. Så derfor er det gjerne mulighet for dere som er i hjemmekarantene og de med hjemmekontor til å trene litt ekstra frem til ting normaliserer seg i samfunnet.

Balansetrening.

For å bli en god pistolskytter er det viktig å ha en god balanse i kroppen. Dette kan en trene med enkle midler. Stå på ett flatt gulv med den ene foten i god kontakt med gulvet. Løft så den ene foten ca. 5 - 10 cm. over gulvet ved å ta den strak fremover uten å bøye kne. Se rett fremover. Stå slik i 30 sekunder. Flytt så hodet til venstre og stå sånn i 30 sekunder. Etter 30 sekunder se frem i 30 sekunder. Så gjør det samme når du ser til høyre. Gjenta dette med begge føttene. Denne øvelsen kan du gjøre to ganger med ett lite minutt pause mellom hver gang. Utføres morgen og kveld. 

Styrketrening.

Her er det mange måter å trene styrke på. Men en som fungerer ganske bra er appen kettlebell. Her trenger en ikke så mye utstyr. En kettlebell og en app. Jeg har skrevet om denne før og du finner mer info om denne i denne linken. 

Skytetrening.

Har en luftpistol hjemme så kan en trene med dette. En økt på 30 - 60 skudd en eller to ganger til dagen vil garantert gi gode resultater. Har en ikke luftpistol så kan en gjerne få låne av klubben, selv om den er stengt. Og når en ikke har mer luft så er tørrtrening også en meget god øvelse. Det kan en gjøre med de våpen en har. Rett og slett tren på å skyte uten ammunisjon, og uten å bli forstyrret av rekylen. Mange vil nok ha meget godt utbytte av dette. En ser feil som dårlig avtrekk, spenning av muskler for ubevisst mottak av rekyl osv. 

"Bekjempelse" av Korona C-19

Blir en lei av å skyte på vanlig blink har jeg laget en øvelse en kan trene på hjemme med luftpistol. Det hele er basert på T-96 og sprintluft med tilhørende korona C-19 blinker. De er tilpasset både 14 x 14 cm. og 17 x 17 cm. kulefangere. Og har du ikke 10 meter avstand så kan du bruke den mindre blinken. Blink for 10 meter er større enn blinken som er beregnet for 7 meter (Small)

Øvelsen er 5 skudd med luftpistol på 150 sekund. Om det er interesse for det kan vi arrangere en hjemmecup der en skyter dette daglig og legger ut resultatene. En skyter da totalt 10 runder der en får da 50 skudd. Det er 1 poeng for hvert treff. Og en må da være så ærlig at en da følger regelverket og holder tiden og rapporterer korrekte poeng. Er dette noe dere kan være interessert i? Skriv en kommentar på fb, siden eller i kommentarfeltet nedenfor. Millimeterkampen sin facebook side finner dere her: https://www.facebook.com/Millimeterkampen/posts/232036068196928

Blinkene ligger til fri nedlasting i linkene under vedlagte bilde.



Last ned de enkelte blinker her. (Åpner i nytt vindu)

Link til de 4 forskjellige blinkene. https://fil.email/yYrUUEH8
Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *