Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Hvordan forberede seg på finaler?

Hvordan forberede seg på finaler?

Finaletrening på en morsom måte.
Som skytter er det mange som tenker at de aldri vil stå i en finale. Men når de plutselig er kvalifisert til en finale, så kjenner de presset på kroppen. Og dermed blir ikke finalen en god opplevelse, og dermed så ønsker man gjerne ikke å komme til en finale igjen.  Hvordan kan man forberede seg på en god og morsom måte?Når nervene skal temmes.Å skyte finale er blitt noe som setter nervene og skytterne på prøve. Det er laget slik med vilje. Grunnen er at en skal gjøre det mer spennende for publikum, og kunne skille de beste. Og kvalifiserer man seg til en finale, så er man en av de beste. En kan sågar vinne, ved å skyte en god finale. For alle stiller med samme utgangspunktet. 
Kvalifisering & finaleskudd.
Øvelsen går ut på at skytterne skal kommanderes til ladning og start for hver gang det skal skytes. Skytetiden er 60 sekunder totalt. Men i løpet av 60 sekunder, skal skytterne avgi 2 skudd. Det første skuddet er kvalifisering skudd, og det andre skuddet er finaleskuddet. 
Læringspunkter for skytteren.

  • Skytteren må lære seg å følge kommandoer. 
  • Skytteren må lære seg å skyte 2 skudd ganske raskt. 
  • Skytteren må føle på presset for å skyte et kvalifiserende første skudd, og så et godt tellende skudd.
  • Det er en gøy øvelse som gir en god avslutning på en vanlig trening. 
  • Skytteren får finaletrening som er verdifull erfaring når en står i en skikkelig finale.

For å trene på dette, så bruker jeg forskjellige øvelser ovenfor ungdommene jeg er trener for. Felles er at det skal være gøy, og noe de selv synes er spennende. Jeg synes øvelsen Kvalifisering & finaleskudd er en god øvelse til dette. Ofte avslutter vi vanlig trening med en variant av denne.

Her har skytteren skutt, 6.6 på første skudd, og 10.9 på det tellende andre skuddet. Men siden grensen på kvalifisering skuddet var satt til 7,0 fikk skytteren 0 poeng. Hadde det første skuddet vært 7,0 eller høyere hadde skytteren fått 10,9 poeng. Men utrolig bra innhenting på skudd nr. 2. Spesielt når en har 60 sekunder totalt på 2 skudd. 

På forhånd har skytterne i samarbeid med trener, bestemt en realistisk skuddverdi for kvalifisering. Si en velger å sette 7,0 som kvalifiserende skuddverdi. Hvis skytteren ikke skyter 7,0 eller bedre, vil ikke skudd nr. 2 være tellende, og skytteren får da 0 poeng. Er første skudd 7,0 eller bedre vil poengene av det andre skuddet være tellende. 

Så om en skyter 8,2 og så 10,2 noteres 10.2 som tellende poengsum. Etter 10 serier med kommandoer lading, start og 60 sekunder skytetid på 2 skudd, legges så verdiene av kvalifiserte skudd nr. 2 sammen. Den med mest poeng vinner finalen. 


Skjema til bruk for å notere poeng får du ved å sende en e-post til: millimeterkampen (a) gmail. com

Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *