Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Våpenet er så tungt!

Styrke i armer og kjernemuskulatur!


For å kunne holde en pistol i ro, og ikke minst løfte den 60 - 100 ganger i løpet av en treningsrunde, eller konkurranse, så krever det styrke. En trenger styrke for å kunne løfte opp ett våpen på ca. 1,2  til 1,5 kilo, men også statisk styrke for å kunne holde våpenet i ro til etter skuddet er avfyrt.

For at en heisekrane skal kunne løfte tunge løft på byggeplassen, så krever det også et godt fundament og styrke i hele konstruksjonen. På samme måte må skytteren ha god styrke i kroppen for å få til dette. En må begynne med ett godt fundament i form av en god beinstilling. Dette for å kunne stå stødig og ha rett retning mot blinken i løftet. Videre må en ha en solid stamme for å kunne bære vekten over bena. Dette er jobben til leggene, lårene, magen og ryggen. På toppen av dette kommer nakke, skuler og til slutt armen. Og armen skal både løfte opp våpenet, men også kunne holde det rolig i ønsket posisjon.

Blir våpenet for tungt så kompenserer en ofte ved å enten bruke skulderen, ved å løfte den høyt opp, og bøye kroppen bakover motsatt vei fra armen, for å lage en motvekt. Dette er ikke bra med tanke på rekylopptak og ikke minst at om en har for lite muskelstyrke, vil en fort bli sliten. Musklene forbrenner da også enda mer oksygen, som igjen går utover konsentrasjonen.

For å kunne bli sterkere må en rett og slett trene opp styrken. Min gode venn og hjelpetrener Ragnar Torgersen har da funnet frem til et treningsprogram som er enkelt å bruke. Det er Appen Kettlebell som viser med film hvordan en skal utføre øvelsene, og som passer tiden for deg. Det er så enkelt at du velger at du skal trene Skulder og rygg, og så legger du inn at du vil trene 5, 10 eller ønsket antall minutter, så lager det automatisk et tilpasset treningsprogram.

Jeg vil også anbefale øvelsene som du finner på skadefri.no som er tilpasset skyting. Her er det også tøyningsøvelser osv. for skyttere. Ved å trene jevnlig med styrke vil en også unngå belastningsskader fra de statiske bevegelsene skyting egentlig er. En vil også bli en bedre skytter, da en kan konsentrere seg om, pust, sikte og avtrekk istedenfor å prøve å holde våpenet oppe. Lykke til med treningen.

Appen Kettlebell for Android finner du her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fitifyapps.kettlebell&gl=NO

Appen Kettlebell for IOS finner du her: https://apps.apple.com/us/app/kettlebell-workouts-by-fitify/id1199489169


Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *