Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Trening juniorlandslaget

Dyktige unge skyttere.
Helgen har gått med til å bistå landslagstrener Uwe Knapp, og utøverne på juniorlandslaget, samt para med en treningshelg hos Sola Pistolklubb. Det var en hyggelig helg der de unge talentene var samlet for å bli bedre kjent, samt kunne trene sammen hele helgen.
Landslagstrener Uwe Knapp gir tips og råd til Tobias Skaarstad. 

Nye ansikter. 
Flere av utøverne har truffet hverandre ved tidligere anledninger på stevner og samlinger. Men det var noen nye utøvere slik som Tiril Schuller og Fredrikke Ekrem Bryhn som besøkte oss i Sola Pistolklubb for første gang. I tillegg til juniorlandslaget hvor Sola Pistolklubb har med Tobias Skaarstad, så var Sola Pistolklubb representert med Ane Bjørkås Torgersen og Kristoffer Henriksen. Even Lien Akre fra Hafrsfjord Pistolklubb var også med hele helgen. De er fremdeles litt for unge til å kunne være med på landslaget, men skyter bra nok til å kunne bli med neste år når de er gamle nok. Dermed er de med på samlinger og treninger for å knytte tilhørighet før de kan komme med offisielt.

Enda flere talenter.
Ungdomsgruppa til Sola Pistolklubb fikk også bli med på luftpistoltrening på lørdagen. Så her hadde vi en stor god gjeng med, som fikk trene sammen med juniorlandslaget. Flere begynner å vise at de virkelig kan skyte godt. Ikke minst at de begynner å forstå hva som må til, og gjør det. Ungdomsgruppa til Sola Pistolklubb har nå begynt å bli en god gjeng, hvor det er god stemning mellom skytterne på det sosiale også. Det lover godt for fremtiden. 
Ane Torgersen tar smittevern alvorlig og brukte munnbind som var påbudt for alle. 

Teori. 
I tillegg til skytingen var det også satt av tid til å ha fokus på generell trening og kosthold. For å bli en toppskytter er det viktig å ha på plass både kondisjon, styrke og kroppskontroll. Det er en stor fordel når en må konsentrere seg over lengre tid. Noe utøvere på høyt nivå må være ekstra nøye på, er hva en spiser og drikker. Spesielt med tanke på doping. For det finnes næringsmidler i salg som inneholder lovlige stoffer, men som er ulovlige stoffer i idretten, og dermed ansett som doping. Energidrikk er noe en må være spesielt forsiktig med og helst unngå helt. Det samme med kosttilskudd som kan inneholde stoffer som er på dppinglista. 

Det var og et foredrag om sosiale medier av Espen Børsum Jensen. Her ble det satt fokus på hvordan en kan skaffe positiv omtale om skytesporten og ikke minst bruke sosiale medier til dette. Kan det være smart å profilere seg i sosiale medier, for å kunne skaffe seg personlige sponsorer? Kan en få nok følgere til at en kan tjene penger på SoMe?

Her må skytterne selv ta en beslutning og gjøre en jobb. I dag er det ikke så mange stipend å støtteordninger til skytterne, så ofte blir hovedsponsor mamma eller pappa. Det koster å skyte, men det er jo gøy. Ikke minst når vi får være del av en så god og hyggelig gjeng med skyttere. 

Tusen takk for en god skytehelg med landslagstrener Uwe Knapp, med god hjelp til organisering, matlaging osv. fra Børge Henriksen og hans assistent 😀Ragnar Torgersen. De hadde de tilreisende deltakerne på overnatting hjemme hos seg. Og bidro med mye i løpet av helgen. Ikke minst renhold, og ivaretakelse av smittevern i Sola Skytehall under og etter helgens samling. 
Sola Skytehall har nok den skytebanen i Norge med de reneste toalettene. Takket være Børge Henriksen. Foto tatt av hans assistent Ragnar Torgersen. 


Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *