Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Simulert NM 2020

Simulert NM luftpistol 2020
Siden en ikke får avholde NM i luftpistol på Kisen, så måtte vi avholde vårt egen NM i dag. For egentlig skulle vi vært på Østlandet og skutt NM der. Erstatningen ble å ha to skytinger i Sola Skytehall for de som skulle til NM. Langt fra det samme som den turen vi hadde lagt opp til, men vi fikk iallefall trent på NM som vi håper kan gjennomføres 3 - 6 desember som er foreløpig dato.
Selv om det var et simulert NM, så var det mange som kjente litt på nervene. 

Full forberedelse. 
Gjennomføringen begynte kl. 09.00 hvor vi begynte med en 10 minutter rask gåtur, etterfulgt av spesifisert oppvarming. Her holder ungdommene orden på dette selv, etter fastsatt program. Det er forskjellige muskelgrupper og uttøyning osv. for å forberede kroppen på skyting.

Smittevern. 
Alle skytterne og de få voksne som var tilstede brukte munnbind så lenge en ikke stod på standplass og skulle skyte. Her er ungdommene meget flinke til å ta ansvar selv. Både håndhygiene, holde avstand og huske munnbind. Der er utrolig hvor raskt slikt blir en rutine der en bare gjør det en må gjøre.

Dette er et variert utvalg av Sola PK skyttere fra 12 år og oppover som stadig blir bedre og bedre 

Etter skyting var det desinfisering av alle flater og klubbvåpen. Ungdommene er meget flinke til å være med på å hjelpe. 

Mye bra skyting. 
Første skyting var det en del som ikke var helt "på" og var litt trøtte i kroppen. Men alle fant positive ting å trekke frem når de ble spurt om egen innsats. Fokus var ikke så mye på poeng, men innsats og samling. Men enkelte skjøt også meget bra poengsummer. 

Etter første skyting, ble det en pause og debrief av innsatsen til den enkelte. Vi sørget for at ungdommene fikk i seg mat, og kjøpte inn bananer, rosiner, druer, nøtter og litt sjokolade for å få opp energien igjen. De fikk så en god pause til vi skulle ha skyting nr. 2. I mellomtiden så vi litt på TV og flere pratet sammen. 

En time før skyting nr. 2 begynte vi med en ny runde med oppvarming. Vi har fått Bodil med oss som en ny skytter som skyter i kvinneklassen. Hun er et voksent talent som er med å trener med oss. I dag fikk hun opplæring i oppvarmingsrutiner som vi bruker av ungdommene. 

Skyting nr. 2 gikk bedre for de fleste og enkelte skjøt godt opp mot sitt maks nivå. Nor som er kjekt å se. Nå er det bare å vente på at NM kan arrangeres. Sola Pistolklubb sine skyttere er iallefall klar til å vise hva de kan! 

Flere nye ungdommer og ei ny kvinne var med å skjøt i dag. Dette blir en meget bra gjeng, som vil gjøre det godt fremover. 


Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *