Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Landslagsamling

Flott helg med landslaget


Sola Pistolklubb var vertskap for landsslagsamlingen helgen 14 - 16 april. Vi er så heldige at vår fine bane blir brukt til samlinger fremover. I tillegg får en del av våre ungdommer som ikke har noen fast landslagplass (enda :-) , være med på disse samlingene.



Unge skyttere for fremtiden.
På denne samlingen var en del av de unge skytterne fra hele landet invitert til å være med. De får være sammen med seniorene og dermed er det meget inspirerende for dem å skyte sammen med disse. Jeg er imponert over hvordan landslagtrener Uwe Knapp ser den enkelte skytter og tenker langsiktig oppbygging av neste generasjon skyttere. Her bygges det lag på lag over tid for å få frem gode skyttere. Han er veldig opptatt av helheten, og ikke bare selve skytingen. Det vi si hvordan ting er i hverdagen, jobb, familie osv. For det er ingen som kan leve profesjonelt av skyting i Norge. 

Fredagen var det ankomst hvor skyttere fra hele landet ankom til forskjellige tidspunkt. Sola Pistolklubb hadde Hurtig stevne denne kvelden, og en par av skytterne ble med på dette. Det er ikke ofte vi i Sola PK kan skilte med at det kommer skyttere i fra Tromsø for å skyte stevne. Men det var veldig mange lokale deltakere og det ble kjørt 3 lag slik at alle fikk skyte. 

Inspirasjon fra militærlandslaget.
Lørdag morgen begynte samlingen med litt prat fra Uwe om fremtiden og planene for helgen. Militærlandslaget som hadde trent hele uken, var innom og fortalte om mulighetene for å komme med i vurdering for dem. Petter Kleiven kom med råd og tips med tanke på førstegangstjeneste og militær tilknytning for å være kvalifisert til Militærlandslaget. Det inspirerte flere av ungdommene for fremtiden, også med tanke på førstegangstjenesten. 

En begynte så med oppvarming, som flere erfarne skyttere burde begynne med før trening og konkurranser. Mye av dagen gikk med til tørrtrening, for å lære rett teknikk i løftet og skudd øyeblikket, uten at rekylen forstyrrer avtrekk og fokus. Flere ga uttrykk for at dette ga resultater, og de så forbedringer i teknikken selv. Etter lunsj så fikk alle deltakerne et lite førstehjelpskurs av meg, etter at Uwe hadde spurt om jeg kunne undervise i dette. (Jeg jobber med førstehjelp og undervisning i dette til daglig.) Her fikk deltakerne lære seg grunnleggende førstehjelp, bruk av hjertestarter, og en sesjon om traumer etter skuddskader og korrekt behandling av disse. 

Etter vanlig trening hadde vi felles middag, og avsluttet dagen med gjennomgang av hva de enkelte hadde lært i løpet av dagen. 

Søndag og enda mere trening.
Søndag begynte vi klokken 10.00 med litt gjennomgang av dagen før. Så var det skikkelig god oppvarming på 20 minutter. Før en begynte med tørrtrening, og så "vanlig" skyting. En skjøt både .22 og luftpistol, og kombinerte dette i løpet av dagen. Her gikk det enda mer på teknikk og korrekt avfyring av skudd. Flere viste at treningen dagen før hadde virkelig gitt resultater. 

Jeg var med hele helgen som tilrettelegger, og sørget for at våre gjester fikk mat, ammunisjon, hjelp til våpen og at banen var ren og pen. Fikk også god hjelp av Børge som var med å fikk vasket hallen og oppholdrommet. 

Fremtiden for ungdomsgruppa Sola Pistolklubb.
Som trener for rekrutter og ungdomsgruppa i Sola Pistolklubb er det utrolig inspirerende å se filosofien til landslagtrener Uwe Knapp. Så etter alle hadde reist hjem til sitt på søndagen kl. 16, så fikk jeg sette meg ned med han og diskutere teknikker og trening for disse fremover. Her fikk jeg presentert min trenings plan fremover og fikk både anerkjennende kommentarer og litt justeringer på planene. 

Det er utrolig kjekt å være trener, når en kan spille på lag med Uwe Knapp, som alltid er tilgjengelig, ved behov. Slik at vi drar i samme retning for å få frem neste generasjon med skyttere. Og dermed er det utrolig kjekt å høre at de setter pris på tilretteleggingen, og vaflene, slik at de trener hos oss.



Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *