Blogg om unge skyttere i utvikling for å bli toppskyttere. Samt tips om pistolskyting og rapporter fra konkurranser og annet innen pistolskyting.

Stemningsrapport KM spesialfelt

Kretsmesterskap spesialfelt
Sandnes Pistolklubb arrangerte lørdag 29. august feltstevne KM spesialpistol og spesialrevolver på Hommeland. Det var nydelig vær med sol, 18 grader og vindstille. Rett og slett en fantastisk dag for utendørs skyting. Det ble hardnakket påstått av de som satt i påmeldingen at de hadde bestilt dette været for anledningen. 


Flott løype
For dere som ikke kjenner til feltskyting så godt, så foregår dette utendørs. En skyter på blinker av forskjellige størrelser, former og farger. Det er ikke noe mønster i dette og variasjonene er store. Også når det gjelder avstander og skytetider. Det gjelder å treffe alle blinkene på den fastsatte tiden. Dagens løype var fin og med stigende vanskelighetsgrad. 

Vanskeligsgraden var bra tilpasset spesialfelt. 

Ikke trø på myke steiner! 
Som sagt foregår dette utendørs og på Hommeland er det i en utmark hvor det også normalt går kyr. Det er litt myr enkelte plasser, men på grunn av det fine været var det mange som droppet støvler og satset på at det skulle gå fint med joggesko. Og i de partiene hvor det er bløtt er det jo bare å trø på de høyeste tuene eller hoppe fra stein til stein.

Men så er det slik at en ikke alltid klarer å beregne dette skikkelig. Det var faktisk flere som trødde på steiner som viste seg å være myke steiner. Men som egentlig var store kuruker som hadde tørket litt på overflaten og så ut som stein, helt til en hoppet på dem. Og dermed var hele skoen full av god og myk dritt. Til stor underholdning for de rundt. 

Eksempel på "myk stein" på Hommeland

Dugnadsånd
For å arrangere et feltstevne så trenger en en god del mennesker for å få dekket alle oppgavene. Påmelding, skyteleder på alle standplasser, medhjelpere til å visitere våpen etter skyting, dømming og lapping av kulehullene som forhåpentligvis sitter i blinken og ikke platen disse er festet på. Sandes Pistolklubb sine medlemmer løser detter på en utmerket måte, slik at det er enkelt å være deltaker. Det var også et par som fikk prøve seg som skyteleder for første gang. Og til tross for at de ble "kastet uti på dypt vann gikk det fint. Øvelse gjør mester og hyggelige skyttere forklarer og hjelper til slik at nye skyteledere får den erfaringen de trenger. For å si det slik, 'kua har også vært kalv en gang. "

Opplæring av nye skyteledere er viktig. 

Korona, konfirmasjon eller for pent vær? 
Det var mindre skyttere enn forventet på et Kretsmesterskap. Men det kan skyldes at mange konfirmasjoner har blitt utsatt på grunn av korona. Eller at det rett og slett var for fint vær for mange? 
Uansett så ble smittevern ivaretatt ved at en passet på å holde avstand, skytterne var ikke med og lappet blinkene, og en passet på at alle gikk samme vei, så en ikke krysset skyttere på vei ut og inn fra løypa. De som ikke var her gikk glipp av en flott dag på Hommeland, med flotte skyttere som hoppet på myke steiner. 

Flott vær, flott bane og flotte skyttere. 

Kun en liten "klage" til slutt. 
På standplass 9 og 10 hadde skyteleder og mannskapene rigget seg til med grill. Vi var flere som syntes at de burde dele grillmat med seg. 😋 For å være helt ærlig var det dem velfortjent. For det blir lange dager for arrangørene. Takk for ett flott stevne. 

Gode mennesker, skal ha det godt. 😀

Du finner link til resultatene her ligger ute i en uke. https://fil.email/QWFSfaLh

Etter dette må du se på Min Idrett.


Share:

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kontaktskjema

Navn

E-post *

Melding *